2016. február 4.

Pihe puha pizzatészta természetes(en) kovásszal


Hozzávalók (4db kb. 25-30cm -vastagságtól függően- ámérőjű pizzához):
170g kefír
4dl víz
650g kenyérliszt
30g burgonyapehely
kb. 15-20g só(ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 ek. oregánó

kis olaj a kelesztőtálba


Elkészítés:
A kimért kovászt(nálam most rozskovász) simára keverjük a meglangyosított kefírrel elkevert vízzel.
Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és megdagasztjuk a tésztát. 
Ne ijedj meg, elég híg tészta lesz belőle.

Olajos tálba tesszük és egy órát hagyjuk pihenni, 

aztán még ott  a tálban meghúzkodva meghajtogatjuk.

Majd lisztezett felületen 3-szor meghajtogatjuk 30 perces időközönként.

Az utolsó hajtás után is 30 percet hagyjuk, aztán daraboljuk és kis cipóra formázzuk.

Kb. 10-15 perc után kézzel kilapogatjuk, én NEM(!) nyújtom a sodrófával. Így szépen bent maradnak a buborékok és jó könnyű, levegős lesz a tészta.

Tetszés szerinti feltétekkel megpakoljuk, 
én 250 fokra előmelegített sütőkövön sütöttem meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése